منتدى شباب الضفة

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Signat13
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي
منتدى شباب الضفة

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Signat13
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي
منتدى شباب الضفة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى شباب الضفة

عزيزي زائر واعضاء منتدى شباب الضفة منورين المنتدى بتواجدكم
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
البرق
عضو ذهبي
عضو ذهبي
البرق


عدد المساهمات : 709
نقاط : 1109
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 08/03/2010
العمر : 53
الموقع : معروف
ذكر

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Empty06/04/10, 08:27 am

بدايه الكيكه الاسفنجيه لا يدخل فى مقاديرها لا زيت ولا زبد ولا لبن ولا عصير
انا استغربت لما لقيت البعض بيضيف لبن او عصير
الكيكه الاسفنجيه مختلفه عن الكيك العادى



2-جميع المقادير المستخدمه بيض او طحين لازم لازم تكون بدرجه حراره الغرفه
يعنى انا دائما بحفظ الدقيق فى التلاجه ولكن قبل ما اعمل الكيكه الاسفنجيه بنص ساعه بخرج البيض والدقيق واوعى تنسى المعلومه دى لانها مهمه جدا حتلاقى قطرات ماء تجمعت على البيض بعد النص ساعه كده تقدرى تستخدمى البيض


3-لو عاوزه الكيك بنكهه البرتقال ضيفى برش برتقاله على البيض بدل الفانيليا وليس عصير البرتقال ولو عاوزه بطعم الفراوله ضيفى روح الفراوله ولكن روح الفواكهه تضاف بعد اضافه الطحين لكن برش البرتقال بيكون مع البيض كبديل للفانيليا


4-الدقيق والنشا والبيكنج باودر اللى حكتبلكم مقاديرهم تحطوهم مع بعض وضرورى جدا جدا تنخلوا الخليط مرتين يعنى حطى البيكنج باودر والنشا على الدقيق وانخليهم سوا ومهم اوى مرتين


5-مهم اوى ان المقادير تكفى صينيه لان لو الخليط اكبر من نص الصينيه يبقى الكيكه حترتفع وتهبط من النص وحتبقى معجنه


6- مهم اوى الفرن يتسخن اثناء تحضيرك للكيك ودرجه الحراره لازم تكون متوسطه لانها لو عاليه او منخفضه حتبقى مشكله والكيكه تبوظ اهم حاجه اظبطى الفرن على درجه 180 واغلقى الفرن لحد ما تنتهى من عمل الخليط
اخواتى معلش انا طولت عليكم بس لازم لازم احكى معاكم بالظبط كل فتفوته لعمل الكيك
واخيرا اللى بيخلى الكيكه مكتومه حاجتين مالهومش تالت الاولى انك مضربتيش البيض المده المحدده ليه وهى ربع ساعه يكون المضرب شغال بدون انقطاع على اعلى سرعه والثانيه انك مضفتيش الدقيق معلقه معلقه ممكن تكونى ضفتيه مره واحده او كميه كبيره كل مره وده بيخلى الكيكه طالعه زى الخبز مكتومه


الان المقادير المظبوطه
طبعا احنا خرجنا البيض والطحين قبل العمل بنص ساعه واول ما نبدا نشتغل نسخن الفرن ونجيب الصينيه ندهنها سمنه وبعدين نحط فيها دقيق اكيد انتوا فاهمين العمليه دى
المقادير دى انا معرفش حتناسبك ولا لا بس عموما وانتى بتصبى الخليط فى الصينيه بتاعتك وطبعا انا معرفش مقاسها يبقى عموما اى خليط لازم يوصل لمنتصف الصينيه لو لقيتى لسه عندك خليط ممكن تحطيه فى صينيه تانيه اهم حاجه للكيك سواء عادى او اسفنجى ان الخليط ميزدش عن نصف الصينيه لانه حيرتفع
المقادير
الكوب المستخدم للدقيق لازم يكون هو هو اللى حتقيسى بيه السكر والنشا
6 بيضات بدرجه حراره الغرفه
كوب الاربع دقيق
كوب الا ربع سكر ناعم مهم يكون حبيباته ناعمه
ربع كوب نشا
ملعقه كبيره بس ممسوحه بيكنج باودر
ملعقه كبيره ممسوحه فانيليا
ربع كوب كاكاو غير محلى
لو عوزاها بيضاء مش بالكاكاو يبقى بدل كوب الا ربع دقيق يبقى كوب واحد فقط وبرده نفس المقادير


سخنى الفرن وبعدين حطى البيض وعليه الفانيليا او بشر البرتقال وعلى اعلى سرعه اضربى البيض والفانيليا لمده دقيقتين وبعدين متفصليش الكهربا عن المضرب وهو شغال بعد الدقيقتين ضيفى السكر مره واحده واحسبى حوالى ربع ساعه على اعلى سرعه فى البدايه حتلاقى المزيج عباره عن رغاوى لكن بعد كده حتلاقى المزيج بقى كريمه وحجمها بقى تلت اضعاف حجم البيض فى الاول لازم يبقى الحجم تضاعف لاننا عاوزين الهوا اللى جعل البيض ينتفخ اول ما تلاقى الخليط تضاعف بعد الربع ساعه شيلى المضرب خالص ومتستخدميهوش تانى فى ناس بتحط الدقيق وتشغل على اقل سرعه وده خطأ كبير جدا جدا الطريقه دى حتخلى الهوا اللى نفخ البيض يخرج تانى ومش حتبقى هشه ابدا
باستخدام معلقه خشبيه ضيفى ملعقه دقيق واحده وقلبى ببطء جدا جدا جدا جدا جدا فى اتجاه واحد اوعى تغيرى الاتجاه او تقلبيها من تحت لفوق وافضلى ضيفى ملعقه دقيق وقلبى مرتين وضيفى الملعقه الاخرى وبرده قلبى تقلبتين بشويش وببطء شديد لازم يفضل الخليط مرتفع لحد ما تخلص ممكن هنا تضيفى روح الفاكهه لو عوزاها بالفراوله او الاناناس بعد ما تخلصى صبى الخليط بشويش وايضا بمنتى البطء فى الصينيه ودخليها الفرن
واياك اياك اياك اياك تفتحى عليها قبل 40 دقيقه بعد اربعين دقيقه اختبريها بعود خشبى لو نضجت طفى النار و اوعى تخرجيها من الفرن خليها جواه لانها لو خرجت وهى سخنه حتتعرض لهواء بارد حتبوظ سبيها فى الفرن بعد ما تقفلي الحراره نص ساعه تقريبا وبعدين خرجيها ان شاء الله لو اتبعتى كل معلومه وطريقه انا كتباها حتلاقى احلى كيكه اسفنجيه عملتيها وكل ما تنجح معاكى افتكرينى
وتانى يوم اعمليها بالكريمه وزينيها ولو مستعجله وعوزاها فى نفس اليوم حطيها فى التلاجه 3 ساعات مثلا بس اوعى تحطيها فى التلاجه بعد ما تطلع من الفرن مباشره يارب اكون افادتكم

[size=25]ملحوظه بخصوص الدريم ويب(الكريم شانتيه )[/size]
التورته تحتاج ربع كيلو للتغليف والتزيين او بما يعادل 6 اظرف هناك نوعان نوع بودره يأتى على هيئه علبه كل علبه فيها ظرف او ظرفان والنوع التانى على شكل كريمه الطبخ بالنسبه للباودر لمن تستخدم باودر بالكيلو مثلا يبقى كل كوب كريمه باودر معها فنجان الا ربع لبن مثلج ونخفق ولو عاوزاها بالشيكولاته ضيفى كاكاو وزودى اللبن بسيط اما فى حاله الأظرف الجاهزه نصيحه منى لا تتبعى التعليمات المكتوبه على ظهر الظرف لان الكريمه حتبقى سائله نصيحتى لك هى لكل ظرفان باودر ضعى فنجان الا ربع فقط لبن مثلج وملعقه كبيره ممتلئه من النشا (الكورن فلاور )وحتحصلى على احلى كريمه متماسكه وضعيها فى التلاجه فتره حوالى نص ساعه قبل البدء بالتغليف والتزيين اما كريمه الطبخ المخصصه ايضا للحلويات اتبعى نفس ماهو مكتوب عالعلبه بالظبط لا تقلقى
الان ما قراتموه هو اساسيات عمل الكيكه الاسفنجيه ولكن
ولكن
ولكن
انا شخصيا احب اضافه الزيت او الزبده لعمل اى كيكه ودى راجعه للذوق الشخصى وغالبا تورتاتى تتنوع مابين كيك اسفنجى وكيك عادى ونا شايفه ان الكيك العادى مناسب كمرحله اولى تقدرى تتعلمى الاول ازاى تعملى تورته وبعدها تنتقلى للكيكه الاسفنجيه ومقادير الكيك العادى لمن تريد هى كوب ونصف دقيق منخول مضاف له ملعقه ونصف صغيره بيكنج باودر _ كوب الا ربع سكر عادى _ نصف كوب زيت او زبد _نصف كوب زبادى _3 بيضات حجم كبير او اربعه صغير_فانيليا لو اردتى عملها بالشيكولاته انقصى ثلث كوب دقيق وضعى بدلا منه كاكاو باودر غير محلى والان مع طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه بالصور كتطبيق لما ذكرته سابقا
هنا الطحين والكاكاو والنشا والبيكنج باودر


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور EbL80n01182331

نقوم بنخلهم كما ذكر سابقا


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور 6yM8vn01182331

ونتركهم جانبا نقوم بضرب البيض والفانيلا حوالى دقيقتان وبعدها قومى بأضافه السكر



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور W2gZRI01182332

نقوم بالخفق لمده ربع ساعه على اعلى سرعه الى ان يتحول الخليط للشكل الكريمى ويكون أضعاف حجم البيض


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور HOxo8Z01182332

بعد ذلك نقوم باضافه الطحين المنخول ومعه البيكنج باودر والكاكاو ملعقه ملعقه ونقلب كما ذكرت فوق



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور QWwoL701182333

والان الخليط اصبح جاهز ونصبه فى الصينيه


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Kq91nK01182334

ونتبع طريقه الخبز والتى شرحتها سابقا وهاهى شكل الكيكه بسم الله ماشاء الله دى بالشيكولاته

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Jo8ud501170159


وواحده أخرى بيضاء بالفانيليا


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور 7zjwog01170158

هذا هو اساس عملها ننتقل الان الى المراحل الأخرى الا وهى الحشو والتزيين الان سيكون معنا كيكه فكيف نقطعها؟؟؟؟؟؟؟؟

انا افضل تقطيعها بالخيط بدلا من السكين طبعا بعد مابردت تماما
ونقطعها هكذا نلف الخيط حول الكيكه ونوسطه جيدا ويكون هكذا



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور V6P3qh01182303


ثم نقوم بوضع الخيط على شكل حرف xهكذا



طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور 9xLZmJ01182304

ونمسك الطرف الايمن بيدنا اليسرى وطرف الخيط الايسر بيدنا اليمنى يعنى العكس ونشد الخيط ونفضل ماسكينه بقبضه ايدنا ونشد


طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور DFoLCZ01182304

سنجدها بتقطع ومظبوطه ان شاء الله مائه بالمائه وهنا الحشو انا استخدمت كما فى الصورهدريم ويب باودر وفواكهه وشيكولاته مبشوره


عدل سابقا من قبل البرق في 07/04/10, 10:28 am عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://[img]http://www.hztny.net/uploads/images/hztny.com-1faf90
سلايفر
عضو ذهبي
عضو ذهبي
سلايفر


عدد المساهمات : 881
نقاط : 1674
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 05/03/2010
ذكر

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Empty06/04/10, 09:10 am

بارك الله فيك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://ebrahem_almukh@yahoo.com
>>>الزعيم<<<

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Aiaa-c10
>>>الزعيم<<<


عدد المساهمات : 1256
نقاط : 1938
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 19/10/2009
الموقع : منتدى شباب الضفه
ذكر

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Empty07/04/10, 10:19 am

مشكوووووووووووووووووووور كثير

















وتقبل مروري
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://anjl.yoo7.com
smart
الأدارة
الأدارة
smart


عدد المساهمات : 821
نقاط : 994
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 06/03/2010
العمر : 32
ذكر

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور   طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Empty04/05/10, 02:37 pm

طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور Hidi8
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه - طريقه عمل الكيكه الاسفنجية بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه فك رمز الحمايه لجوالات نوكيا من RACHID.D2
» فيديو بشع جدا - طريقه ذبح البقر بمطاعم الفاست فود
» حكمه شيخ ...بالصور
» ضفيره الدجاج بالصور
» خــــيانه الزوج بالصور !!

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى شباب الضفة :: قاعه حواء والاســـرة :: مطبخ شباب الضفه-
انتقل الى: